Grunnleggende utstyrspark for et hybelkjøkken

Grunnleggende utstyrspark for en hybelkokk

En hver hybelkokk må eller bør ha en grunnleggende utstyrspark på sitt hybelkjøkken. Det vil si det er noen vesentlige ting og tang man trenger på kjøkkenet / i kjøkkenkroken og her er våre anbefalinger.

 

  • Komfyr / Stekeplate / Primus (Komfyr med stekeovn er nesten en nødvendighet)
  • Kjøleskap (Helst inkludert fryser med så lav temperatur som mulig)
  • Stekepanne (En god non-stick-panne funker til det meste.)
  • Kasseroller (To-tre stk gryter på 1-3 liter med lokk.)
  • Ildfast form (alltid kjekt å ha)
  • Bolle (Stor arbeidsbolle til pannekakerøre osv.)
  • Litermål / desilitermål (Det er ikke alltid at øyemål funker så ikke gå i den fellen.)
  • Dørslag / Sil (Til pasta o.l.)
  • Visp (Alternativt kan man f.eks. riste vaffelrøre i en tomflaske eller en tom melkekartong, men en visp er et billig og kjekt verktøy å ha.)
  • Kokkekniv / Kjøkkenkniv (En stor, god og skarp kniv er et must.)
  • Brødkniv (En god brødkniv må ha taggete knivegg)
  • Potetskreller
  • Knivsliper (Koster nesten ingenting og gjør kniven som ny.)
  • Skjærefjøl (Tips: ikke bruk samme fjøl til løk som du bruker til andre ting.)
  • Boksåpner (Hermetikk er typisk hybelmat og det lønner seg IKKE å bruke kniv som boksåpner.)
  • Øse
  • Sleiv
  • Stekespade (Plast er mest allsidig og ødelegger ikke stekepannen.)
  • Vannkoker (Ikke nødvendig, men den er gjerne kjappere enn komfyren.)
  • Kaffepresse (Lettere å holde ren enn en kaffetrakter og gir bedre kaffe.)
  • Kjøkkenhåndkler
  • Grytekluter (alternativt kan kjøkkenhåndkle brukes)
  • Bestikk (Kniv, gaffel og skje.)
  • Glass, kopper og tallerkener (Engangsutstyr som papptallerkener o.l. er dyrt og lite miljøvennlig.)


Det finnes også en del grunnleggende matvarer et hybelkjøkken bør ha, du kan lese mer om det her.

 

 


Ekstra informasjon