Grunnleggende forbruksvarer for et hybelkjøkken

Grunnleggende forbruksvarer for et hybelkjøkken

Selv på et fattig hybelkjøkken er det noen matvarer man alltid bør ha liggende. Noen av dem har svært lang holdbarhet slik at de kan hamstres inn når man først har penger på kontoen.

 

  • Hvetemel (Basisvare til mye rart.)
  • Margarin (Basisvare til både brødskiven, steking og uendelig mye annet.)
  • Olivenolje (Den "vanlige" er fin å steke med, gjerne sammen med margarin, og en ekstra virgin gir ekstra god smak til pastaen.)
  • Salt (Koster nesten ingenting og gir smak til det meste.)
  • Pepper (Basisvare / basiskrydder.)
  • Grillkrydder (Gir smak til det meste.)
  • Kanel (Nødvendig krydder til grøten.)
  • Soyasaus / Kikkoman (Enda en smaksvare, spesielt god til ris osv.)
  • Ketchup (Hva var vel hybellivet uten...)
  • Sennep (Pølser uten sennep? Tror ikke det, nei...)
  • Sukker (Basisvare til mye rart.)
  • Potet (Say no more...)
  • Ris (Billig basisvare, passer til det meste.)
  • Grøtris (En god, billig og magefyllende matrett.)
  • Nudler (Billig og hurtig mat eller tilbehør til annen mat.)
  • Pasta  (Billig basisvare, passer til det meste.)
  • Brød (Basisvare)
  • Løk (Gir smak til det meste, stekt mat, kokt mat, supper osv.)
  • Kjeks (kjeks fra en billigprodusent kan være en rimelig, god og nyttig energikilde.)
  • Egg (Basisvare til mye rart.)
  • Melk (Basisvare til mye rart.)
  • Vitaminer / kosttilskudd (Hybelmat gir ikke alltid det man trenger.)
  • Salo (Det beste og mest allsidige rengjøringsmiddelet.)
  • Jiffspray (En universal spraysåpe er alltid kjekk å ha.)
  • Torky tørkerull (En god tørkerull er et must, dasspapir tåler ikke like mye og går i oppløsning.)
  • Brødposer (Perfekt til å fryse- og å oppbevare mat i.)
  • Husholdningssaft (Billig smak til vannet når lommeboken VIRKELIG er tom.)


Varer med lang holdbarhet

Varer man kan hamstre når man først har penger (sjekk uansett alltid holdbarehetsdato):

  • Krydder
  • Olivenoljer
  • Potet (Til en viss grad.)
  • Ris
  • Grøtris
  • Pasta
  • Sukker
  • Nudler
  • Løk (til en viss grad.)
  • Kjeks
  • Rengjøringsmidler
  • Frysevarer (Forutsatt at man har en god fryser. Kjøleskapsfrysere med bare 4-5 minusgrader egner seg ikke til langtidslagring.)


Det finnes også en del grunnleggende utstyr et hybelkjøkken bør ha, du kan lese mer om det her.


 

 

Ekstra informasjon