(Ep. 02) Kjøttdeig & Spagetti - Enkel og grei middag

I denne episoden gjør hybelkokken et tappert forsøk på å lage Kjøttdeig og Spagetti etter en oppskrift fra Hybelkokeboka. Slike klassiske pastaretter er både billige og enkle, smaker godt og passer derfor perfekt på hybelkjøkkenet.

 

Selv om vi valgte Kjøttdeig og Spagetti fra en kokebok kan du selvfølgelig variere, trikse og mikse ingredienser som du vil. Noen bruker ketsjup/ketchup, andre bruker hakkede tomater, tomatpuré m.m. for å lage sausen. I tillegg kan man f.eks. legge til noen fedd hvitløk og litt buljong osv, etc. Mulighetene er uendelige så bruk det du har, det du liker eller det du måtte ha i (kjøle)skapet.

Bemerkning fra minst en av produsentene når det gjelder koking av spagetti og pasta:
Kok opp godt med vann slik at pastaen har god plass i kasserollen. Når pastaen er passe kokt (test underveis og pass på at den ikke blir for bløt) siles alt vannet av og så skyller man pastaen raskt i kaldt vann. Deretter helles den tilbake i den fortsatt varme kasserollen sammen med en spiseskje margarin og eventuelt litt olivenolje - rør rundt i noen sekunder slik at vannet damper vekk - dryss over oregano. Resultat: En perfekt spagetti / pasta.

Produsentene vil forøvrig påpeke at det kan lønne seg å bruke andre måleenheter enn "neve" og at spagetti bør brekkes med en smule bedre håndlag enn hybelkokkens (red.anm.).

Oppskrift

  • 150 g Kjøttdeig
  • 1 ss Margarin
  • 1 Posjon spagetti
  • 1/4 Løk
  • 1/2 Paprika
  • 6 ss Ketsjup
  • Salt
  • Pepper
  • 1 dl Vann
  • 1/2 dl Melk

Pris pr måltid som vist (februar 2012): Ca 20 kr
Pris for totalinnkjøp (februar 2012): Ca 94 kr

  • 600 g Kjøttdeig 43 kr
  • 1 kg Spagetti 10 kr
  • 2 Løk 16 kr
  • 1 Rød Paprika 11 kr
  • 1 l Melk 14 kr

 

Kjøttdeig & Spagetti - Enkel og grei middag

 

 

Ekstra informasjon