(Ep. 03) Pannekaker - En sikker vinner

"Det var en gang en hybelkokk som hadde sultne tilhengere, og dem stekte han pannekaker til."

-fritt etter Asbjørnsen og Moe

 

Middag, dessert eller lunch? Ja, takk. Avhengig av fyllet kan pannekaker brukes til det meste. Hybelkokken viser her to forskjellige måter å lage pannekaker på. Den første er en solid posjon med tradisjonell oppskrift og framgangsmåte, mens den andre er mindre og har minimalt med oppvask. Da oppskrift nr. 1 gir tynnere røre krever den lengst steketid, men hvis man er tålmodig smaker den bedre hvis man skal tro ekspertene. Hybelkokken regner med det smaker uansett.

Oppskrift 1

  • 2 egg
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 6 dl melk
  • 2,5 dl mel
  • 30g smeltet margarin
Oppskrift 2
  • 1 egg
  • 1/2 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • 3 dl melk
  • 1,5 dl mel
  • 1 ss smeltet smør

Pris pr måltid som vist (februar 2012): Oppskrift 1 Ca kr. 18 /Oppskrift 2 Ca kr. 9

Pris for totalinnkjøp (februar 2012): Ca kr. 71

  • 1 kg hvetemel kr. 12
  • 1 kg sukker kr. 16
  • 1 kg salt kr. 7
  • 6 egg kr. 22
  • 1 L melk kr. 14

Pannekake med blåbær og et slør av sukker sa grisen 

Ekstra informasjon